Lillkapsa ja spargelkapsa terriin
SA VAJAD
1 lillkapsas
1 spargelkapsas
250 g porgandeid
2 porrut
25 g võid
1 tl kurkumi
6 muna
5 dl koort
sool ja pipar
VALMISTAMINE
Jaga lill- ja spargelkapsas väikesteks õisikuteks. Aseta õisikud üheks minutiks soolasesse keevasse vette. Võta välja ja lase neil täielikult kuivada. Koori porgandid ja lõika nad pikuti õhukesteks viiludeks. Lõika viilud pikkadeks ribadeks ja lõika ribad risti pooleks. Nüüd peaksid nad sarnanema tikkudega. Pese porrud, jaga nad tikupikkusteks tükkideks. Eralda tükid pikkupidi üksteisest. Lõika need pikkupidi ribadeks. Nüüd sarnanevad nad porganditega. Sulata pannil või ning prae porgandid ja porru kurkumiga kergelt läbi, nii et nad muutuksid pehmeks.
Sega munad omavahel ning vahusta koore, soola ja pipraga. Eelnevalt määri vorm võiga kokku. Kata seejärel põhi lillkapsaõisikutega (vars ülespoole), spargelkapsaga toimi vastupidiselt. Siis aseta kiht porgandeid ja porrusid neile peale. Vala munasegu üle, kuni see katab köögiviljad. Kõik köögiviljad peavad olema kaetud. Pane tükk küpsetuspaberit kaaneks.
Tee veevann, mis ulatub 2/3-ni anuma külgedest ja küpseta 160° juures 11⁄2 tundi. Siis pane terriin 12 tunniks külma. Pärast seda on ta just paras vormist välja võtmiseks ja viilude lõikamiseks.