Karamelliseeritud õunaomlett vanillikastmega
SA VAJAD
8 muna
või praadimiseks
Õunakompott
2 õuna
50 g suhkrut
2 spl vett
2 kardemonikauna, kergelt purustatud
Vanillikaste
2 munakollast
2 dl kohvikoort
25 g suhkrut
1 vanillikaun, poolitatud
Karamell
suhkur
1 dl vett
VALMISTAMINE
Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad kuubikuteks ja pane nad potti koos suhkru, vee ja kardemoniga. Auruta keskmisel kuumusel kaane all kompotiks. Jahuta. Sega kausis munakollased ja ½ dl kohvikoort. Ülejäänud koor aja suhkru ja vanillikaunaga keema ja vahusta see munasegu hulka. Pane kõik tagasi potti ja kuumuta kuni umbes 80°-ni pidevalt segades. Keema ei tohi minna. Lase segu läbi sõela ja jahuta.
Prae lahtiklopitud munadest 4 lamedat omletti. Igale omletile aseta õunakompott ja keera rulli.
Sulata suhkur ja veidi vett pannil ja prae rulle heledas karamellis. Serveeri kohe vanillikastmega.